Oplossingen

Alle soorten dakwerken

U kunt bij ons terecht voor alle soorten dakwerken. Denk aan het vernieuwen van uw pannendak of bitumendak. Inclusief alle timmerwerk, zoals gordingen, dakbeschot en boeiboorden. Maar ook de aanleg van dakramen, dakkapellen en lichtkoepels. Wij zijn verder thuis in zinkwerken, asbestsaneringen en duurzame daktoepassingen.

Hellende daken

Wij beschikken over een ruim assortiment dakbedekking voor hellende daken. Betonnen en keramische dakpannen natuurlijk, in alle kleuren en maten. Maar ook metalen pannen, leisteen en golfplaten. Allemaal vakkundig gelegd door onze ervaren dakdekkers, die hun hand niet omdraaien voor het bijbehorende timmerwerk.  

Repon Dakbedekkingen B.V. is SKG-IKOB gecertificeerd (Hellende daken) en aangesloten bij Stichting Dakmeester.

Platte daken

Wij verwerken diverse gemodificeerde bitumenbedekkingen. Elk soort bedekking heeft zijn eigen voordelen.

Wij adviseren u graag welke bedekking geschikt is voor uw dak. Voor iedere platdakbedekking beschikken wij over speciaal opgeleid personeel. Inclusief de montage van lichtkoepels en –straten.

Repon Dakbedekkingen B.V. is erkend Derbigum® dealer.

Leien

Leien verschaffen oude gebouwen hun statige allure en zorgen voor een bijzondere look in moderne gebouwen.

Wij hebben ruime ervaring met het leggen van natuursteenleien en kunststof leien. Deze laatste zijn uitermate geschikt voor bijvoorbeeld dakkapellen, als wandbekleding en elke situatie waarin gewicht een rol speelt. 

Zink- en koperwerk

Omdat dakwerk en zinkwerk vaak hand in hand gaan, verrichten wij ook zink- en koperwerk, nodig voor de afwerking van uw dak.

Zinkwerk wordt gebruikt voor de randafwerking van het dak en toegepast in onder andere dakgoten, regenpijpen, dakkapellen en gevelbeplating.

Asbestsanering

Bevat uw oude dak asbest? De mogelijk schadelijke gevolgen van asbest voor de gezondheid zijn bekend. Vooral bij sloopwerkzaamheden, waarbij stof vrijkomt, ontstaan mogelijk gevaarlijke situaties.

Wij werken samen met gecertificeerde asbestsaneerders die weten wij hoe ze asbest veilig moeten verwijderen en afvoeren. Zonder henzelf of de omgeving in gevaar te brengen.

Groene daken

Wij leggen ook extensieve groendaken aan, bekleed met mos of vetplanten. Extensieve groendaken worden ook wel ‘sedumdaken’ genoemd, naar de vetplant.

Groendaken zijn een duurzaam en onderhoudsarm alternatief voor traditionele dakbedekkingen, zorgen voor een prima isolatie en hebben tot slot een bijzonder lange levensduur.

Zonne-energie

Wij verzorgen de plaatsing van zonnecollectoren en zonnepanelen. Met zonnecollectoren of –panelen kunt u deels in uw eigen energiebehoefte voorzien. Ideaal voor uw vloerverwarming en bad- en keukenwater. 

De aanschafprijs van zonnecollectoren, -panelen en -boilers is de afgelopen jaren sterk gedaald, waardoor zonne-energie nog aantrekkelijker wordt. Naast het milieu spaart u dus ook uw beurs.

Valbeveiligingssystemen

Wanneer er gewerkt wordt of onderhoud plaatsvindt aan daken zijn dakrandbeveiligingssystemen, of valbeveiligingssystemen een must. 

Wij leveren zowel tijdelijke als permanente valbeveiligingssystemen voor platte en hellende daken. Denk aan hekwerken, ankerpunten en veiligheidsnetten. 

Ook hebben wij een compleet assortiment aanverwante veiligheidsartikelen, zoals harnassen en lijnen, veiligheidshandboeken en veiligheidssignalering. Vanzelfsprekend voldoen al onze systemen aan de Europese normen.