Selecteer een pagina

Diensten

Uitdagende en veeleisende renovatie- en restauratieprojecten van monumentale panden en jaren 50 woningen nemen wij voor onze rekening. Van A tot Z. Inspectie- en onderhoudswerk is bij ons in vertrouwde handen.

U kunt bij ons terecht voor het hele traject, van advies en ontwerp tot en met constructie en onderhoud. Naast de meest voorkomende dakbedekkingen voor platte en hellende daken behoort zink- en koperwerk tot onze specialiteit. Onze vakkundige dakdekkers nemen alle bijkomende daktimmerwerkzaamheden voor hun rekening.

Wij hebben de software en mensen in huis om technische berekeningen op het vlak van windbelasting en bouwfysische berekeningen uit te voeren. Ook verrichten wij nulmetingen. Zo kunnen wij een doortimmerd advies uitbrengen over bijvoorbeeld uw dakconstructie, de te gebruiken (isolatie)materialen en het te verwachten onderhoud. Wij ontwerpen in eigen huis dakconstructies op maat –voor zowel particuliere zelfbouwers als projectontwikkelaars.

RENOVATIE

Renovatie van een pand vraag om aanpassingen zodat het pand voldoet aan eisen van deze tijd. Vooral op het gebied van duurzaamheid en brandveiligheid. Daar zorgen wij voor. Nieuwe materialen en technieken combineren we waar nodig met oude. Soms herstellen we de oude uitstraling van een gebouw, een andere keer zorgen we voor een nieuwe.

RESTAURATIE

Monumentale panden hebben hun eigen karakter. Bij een restauratie waarborgen we dit. We gebruiken dan alleen traditionele materialen en technieken. Zo blijft het karakter behouden maar zorgen we voor vernieuwing en herstel van oude, versleten of vergane onderdelen.

ONDERHOUD

Regelmatige inspecties en onderhoud voorkomen vervelende lekkages. Een goed onderhouden dak gaat járen langer mee. Met het Repon Preventie Plan (RPP) voorkomt u nare verrassingen. Wij inspecteren uw dak standaard elk jaar en verrichten het nodige onderhoud. Ook kleine reparaties behoren tot het onderhoudswerk. Na de inspectie ontvangt u een statusrapport met bevindingen en aanbevelingen.

ASBESTSANERING

Bevat uw oude dak asbest? De mogelijk schadelijke gevolgen van asbest voor de gezondheid zijn bekend. Vooral bij sloopwerkzaamheden, waarbij stof vrijkomt, ontstaan mogelijk gevaarlijke situaties. Wij werken samen met gecertificeerde asbestsaneerders die weten wij hoe ze asbest veilig moeten verwijderen en afvoeren. Zonder henzelf of de omgeving in gevaar te brengen.

GROENE DAKEN

Wij leggen ook extensieve groendaken aan, bekleed met mos of vetplanten. Extensieve groendaken worden ook wel ‘sedumdaken’ genoemd, naar de vetplant. Groendaken zijn een duurzaam en onderhoudsarm alternatief voor traditionele dakbedekkingen, zorgen voor een prima isolatie en hebben tot slot een bijzonder lange levensduur.

ZONNE-ENERGIE

Wij verzorgen de plaatsing van zonnecollectoren en zonnepanelen. Met zonnecollectoren of –panelen kunt u deels in uw eigen energiebehoefte voorzien. Ideaal voor uw vloerverwarming en bad- en keukenwater. De aanschafprijs van zonnecollectoren, -panelen en -boilers is de afgelopen jaren sterk gedaald, waardoor zonne-energie nog aantrekkelijker wordt. Naast het milieu spaart u dus ook uw beurs.

  

Klipperweg 18B, 6222 PC Maastricht
T 043-3251745 • F 043-3255511
info@reponmaastricht.nl

© Repon Dakbedekkingen B.V.
Algemene voorwaarden

Site: RS